Zorg dat de courgette, tomaten, en zoete aardappel ongeveer dezelfde diameter hebben
800grtomaatroma
1paprikarood
3tenenknoflook
5grtijmvers
450grzoete aardappel
450grcourgette
zout
50grParmezaanse kaas
Zo maak je het
Snijd de ui in grove stukken en doe in een ruime pan met 5 eetlepels olie. Laat zachtjes fruiten
Snijd ondertussen de helft van de tomaten in stukken, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ook in stukken. Pel en snipper de knoflook. Voeg alledrie toe aan de ui. Ris de blaadjes van de tijm boven de pan. Plaats een deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes stoven.
Ga verder met het schillen van de zoete aardappel. Snijd deze in dunne plakjes. Snijd ook de courgette en de tomaten in plakjes. Gebruik voor het beste resultaat een goed scherp en niet te klein keukenmes.
Nadat je de plakjes hebt gesneden is de saus klaar om te pureren. Doe dit met de staafmixer. Voeg wat zout toe naar smaak.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de saus in een ovenschaal. (niet te groot, ongeveer 20x20x7)
Maak nu in je hand stapeltjes van de plakjes gesneden groente. Als je een stapeltje van ongeveer 20 plakjes hebt leg je het stapeltje in de ovenschaal, in de saus. Herhaal totdat de hele ovenschaal vol zit.
Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over de groente
Plaats in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 40-45 minuten