Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie salade met serranoham en hazelnoten
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
50
gr
Spinazie
vers
4
plakjes
Serranoham
30
gr
Hazelnoten
1
Bosui
2
Eieren
Voor de dressing
2
el
Olijfolie
1/2
tl
Komijnpoeder
1/2
tl
Kerriepoeder
1/4
tl
Peper
Zo maak je het
Doe de eieren in een pannetje met water op het vuur en laat 4 minuten koken, zodat ze een klein beetje zacht zijn
Verdeel de spinazie over twee bordjes
Snijd de plakjes serranoham doormidden en verdeel over de spinazie
Roer de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje goed door elkaar en leg de hazelnoten erin
Snijd de bosui in ringen
Giet de eieren af, pel ze in het koude water en snij de eieren doormidden en elke helft weer in drie partjes
Leg de eipartjes op de salade, strooi de bosui erover en vervolgens de dressing met de hazelnoten