Een tijdje geleden heb ik een uitgebreide review geschreven over zeewierpasta. Ik heb er een aantal salades mee gemaakt en dit vond ik de lekkerste. Zeewiersalade met biet en peterselie. Op de een of andere manier wordt de ziltige smaak van het zeewier opgeheven door de bieten en de balsamicoazijn.

Dat is aan de ene kant jammer maar handig voor mensen die niet van die smaak houden. De salade staat bol van de goede voedingsstoffen en is makkelijk om te maken. Probeer het eens uit! Met zeewier kan je heerlijke gerechten maken.

Sven

Zeewiersalade met biet en peterselie

Lekkere salade van zeewier
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties: 1
Gang: Salade
Keuken: Lunch

Ingrediënten
  

  • 25 gr Gedroogd zeewier ik heb seamore gebruikt verkrijgbaar bij de AH
  • 10 Kerstomaatjes
  • 100 gr rode biet voorgekookt
  • 10 gr peterselie vers
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • Peper naar smaak

Method
 

  1. Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker
  2. Leg de zeewier in het schaaltje en giet het kokende water er overheen, laat 15 minuten staan
  3. Snijd ondertussen de tomaatjes en de biet in stukken
  4. Hak de peterselie fijn
  5. Laat het zeewier uitlekken en voeg toe aan de salade
  6. Breng op smaak met de olijfolie, balsamicoazijn en de peper

Share This Story, Choose Your Platform!

Leave A Comment

Rating recept