Hasselback bietjes uit de oven

Heerlijk zoet bijgerecht voor bij wild of geroosterd vlees
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 1 uur 30 min
Totaal: 1 uur 40 min
Porties: 4

Dit heb je nodig

  • 1 kilo bieten rauw
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel dille gedroogd

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd een stukje van de biet, waar het loof van de biet gezeten heeft (zo krijg je een platte kant en rolt de biet niet weg)
  • Schil de bieten met een dunschiller
  • Pak een lange satéprikker en steek deze horizontaal, ongeveer een halve centimeter bij de onderkant vandaan, door de biet. (gaat niet heel gemakkelijk, maar met een beetje kracht of getimmer op het stokje gaat hij er wel doorheen)
  • Leg de biet neer en snijd met een keukenmes sneetjes in de biet tot op de satéprikker
  • Verwijder de satéprikker als alle sneetjes gemaakt zijn en plaats de bieten in een ovenschaal
  • Maak in een schaaltje een dressing van de honing, de dille, de azijn en de olie
  • Meng en schenk over de bieten
  • Plaats de bieten in de oven voor 90 minuten
  • Schep om de 20 minuten wat van de dressing op die onder in de ovenschaal ligt en schep dit over de bietjes.