Garnalencocktail met avocadocrème en rozemarijntoast
Voedzaam & Snel variant op de klassieke garnalencocktail
Voorbereiding: 40 minmin
Totaal: 40 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
1avocado
2theelepelsDijon mosterd
1eetlepelhoning
75grmascarpone
1eetlepeldillegedroogd
zout
1citroenbiologisch
mespuntjechilipeper
4eetlepelsolijfolie
2gramrozemarijnongeveer 2 takjes
1teenknoflook
2volkoren boterhammen
100grHollandse garnalen
Zo maak je het
Zet de keukenmachine klaar
Doe hier het vruchtvlees van de avocado in samen met de mosterd, de honing, de mascarpone, de dille, een mespuntje zout, sap van een halve citroen (bewaar de uitgeknepen citroen) en de chilipeper.
Draai in de keukenmachine tot een gladde crème, schep in een spuitzak en leg in de koelkast om op te stijven
Zet een schaaltje neer en doe hier de olijfolie in
ris de blaadjes van de takjes rozemarijn, hak ze zo fijn mogelijk en voeg toe aan de olie
Pel een teentje knoflook en pers dit uit boven het schaaltje
Voeg een beetje zout toe en meng door elkaar
Snijd de korsten van het brood
giet het olijfoliemengsel in een plat bord en zet een koekenpan op matig vuur
dep de boterhammen aan beide kanten in de olie en bak goudbruin aan beide kanten in de pan (geen olie of boter toevoegen)
Spuit in een glas naar keuze wat van de avocadocrème
Schep hier vervolgens de Hollandse garnalen op
Maak af met nog een toefje avocadocrème en leg er een punt van het brood bij
Rasp wat zest van de schil van de citroen en verdeel dit over de cocktails