Gevulde zoete aardappel met geroosterde druiven, geitenkaas en walnoten
zoete aardappel uit de oven gevuld met geroosterde druiven, geitenkaas en walnoten | kerstrecept
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 50 minmin
Totaal: 55 minmin
Porties: 4
Dit heb je nodig
4zoete aardappelselecteer 4 dunne, langwerpige aardappels, van 150 - 200 gr per stuk
2eetlepelsolijfolie
peper
zeezout
20blauwe druiven
100grzachte geitenkaas
14walnoten
paar takjesverse tijm
Zo maak je het
verwarm de oven voor op 200 graden
was de zoete aardappels en droog ze af
prik de aardappels op een paar plekken in met een vork
smeer de zoete aardappels in met olijfolie, peper en zeezout
verpak iedere aardappel in aluminiumfolie, met de glimmende kant naar buiten en zorg dat er geen opening is
doe de aardappels in de oven
controleer na 45 minuten of de zoete aardappels zacht en gaar zijn door er met een vork in te prikken, hoe groter je aardappels zijn, hoe langer ze in de oven moeten garen
ris intussen de blaadjes tijm van de takjes
was intussen de druiven en leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en voeg 2/3 van de tijm toe
gaar de druiven 20 minuten in de oven, dit kan tegelijkertijd met de zoete aardappels
haal de aardappels uit de folie als ze gaar zijn, snijd ze voorzichtig open en vul iedere aardappel met druiven, geitenkaas en walnoten
strooi de resterende tijm er overheen en plaats de gevulde aardappels nog 10 minuten in de oven
Extra
rooster een heel doosje blauwe druiven en gebruik de druiven die je overhebt bij een kaasplankje