Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete aardappel soep recept
Heerlijke soep met zoete aardappel
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
ui
3
tenen
knoflook
10
gr
roomboter
1
knol
venkel
ongeveer 400 gram
250
gr
wortel
500
gr
zoete aardappel
2
takjes
rozemarijn
10
zongedroogde tomaatjes
50
gr
Parmaham
Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook en fruit in een klontje roomboter
Snijd ondertussen de venkel in plakken, schil de wortel en zoete aardappel en snijd in stukken
Voeg toe aan de ui en knoflook en bak 5 minuten mee
Kook water in de waterkoker en schenk bij de groente totdat ze net niet helemaal onder staan
Doe de blaadjes van twee takjes rozemarijn in de pan schep door elkaar en laat 30 minuten op laag vuur koken
Haal de pan van het vuur en pureer de soep in de blender (staafmixer kan ook)
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en roer door de soep
Serveer de soep met plakken Parmaham