Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Volkoren couscous salade met gedroogde abrikoos en feta
Een heerlijke kruidige couscoussalade met gedroogde abrikoos, feta en munt
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
300
gr
volkorencouscous
400
ml
water
1
el
extra vergine olijfolie
250
gr
cherrytomaatjes
5
gedroogde abrikozen
2
takjes
verse munt
150
gr
feta
75
gr
amandelen
Voor de dressing
2
teentjes
knoflook
6
el
extra vergine olijfolie
2
el
citroensap
2
tl
speculaaskruiden
1/4
tl
chili
zeezout
naar smaak
Zo maak je het
breng 400 ml water aan de kook, giet dit in een schaal en meng met een eetlepel olijfolie en de couscous in een kom
dek de couscous af
snijd de cherrytomaatjes doormidden, de abrikozen in stukjes, de verse munt fijn en de feta in blokjes
pers de knoflook uit en meng in een schaaltje met de rest van de ingrediënten voor de dressing
maak de couscous los met een vork, giet de helft van de dressing erbij en verdeel goed
voeg nu de gesneden ingrediënten toe en giet vervolgens de rest van de dressing over de volkoren couscoussalade