Heerlijke stamppot met alles wat je lichaam nodig heeft
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 10 minmin
Totaal: 15 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
1elbouillonpoederbiotoday
600grzoete aardappel1 flinke aardappel
700grbroccoli1 grote broccoli
1ui
1teenknoflook
3takjesverse dille
200grgerookte zalm snippers
40grwalnoten
100grzachte geitenkaas
Zo maak je het
Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook (of breng het water aan de kook in de waterkoker) Voeg hier een eetlepel bouillonpoeder aan toe
Schil de zoete aardappel en snijd in blokken, breek de broccoli in stukken
Voeg de broccoli en zoete aardappel toe aan het kokende water, breng opnieuw aan de kook en kook voor 5 minuten op matig vuur.
Snipper ondertussen de ui en de knoflook
Giet de broccoli en zoete aardappel af en laat uitstomen in een ruime schaal (de pan hebben we nodig)
Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook
Voeg de gekookte broccoli en zoete aardappel toe en schep door elkaar
Haal de pan van het vuur en stamp de ingrediënten tot een mooie stamppot (mogen best nog wel wat grove stukken in zitten)
Snijd de dille fijn, voeg samen met de gerookte zalm snippers en de walnoten toe aan de stamppot en schep door elkaar