Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurt appel cake
yoghurt appel cake van volkoren speltmeel, zonder toegevoegd suiker
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
1
uur
uur
10
min
min
Totaal:
1
uur
uur
15
min
min
Porties:
10
Dit heb je nodig
200
gr
volkoren speltmeel
1
el
bakpoeder
1
snuf
zeezout
2
banaan
3
ei
250
gr
Griekse yoghurt
80
ml
olijfolie
1
appel
bijvoorbeeld Jonagold
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng speltmeel, bakpoeder en zeezout in een kom
Prak het vruchtvlees van de bananen tot moes en voeg de eieren, olijfolie, Griekse yoghurt en olijfolie toe
Giet dit in de grote kom en mix met een mixer tot een beslag
Vet een flexibele cakevorm in met boter of olie en giet het beslag in de vorm
Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis
Snijd de appelparten in plakjes en leg deze op het beslag
Bak de cake in 60-70 minuten gaar in de oven
Laat de cake even afkoelen en vervolgens voorzichtig uit de bakvorm glijden