Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme Chinese roerbakschotel
Bijzonder lekkere roerbakschotel met kip en verse groenten
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
300
gr
kipfilet
1
courgette
1
rode paprika
3
el
sojasaus
1
el
vissaus
1
el
appelazijn
2
el
sesamolie
1
cm
gember
een eetlepel fijngesneden verse gember
2
tenen
knoflook
150
gr
cashewnoten
1/2
bosjes
lente ui
1
el
sesamzaad
Zo maak je het
Doe de sojasaus, vissaus, appelazijn en sesamolie in een kom
Schil de gember en pel de knoflook, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe aan de marinade
Roer door elkaar en zet opzij
Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een kom
Voeg de helft van de marinade toe, schep door elkaar en laat marineren terwijl je de groente snijdt
Snijd de courgette in blokjes, de paprika in stukken en de lente ui in ringen
Bak de kipfilet in een ruime pan op matig vuur tot hij mooi bruin begint te kleuren (ongeveer 4-5 minuten)
Voeg de gesneden groente toe en bak 4 minuten mee
Voeg de rest van de marinade toe samen met de cashewnoten en bak nog 4 minuten op matig vuur
Draai het vuur uit, voeg de lente ui en het sesamzaad toe, schep door elkaar
Verdeel over twee borden en serveer direct