Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete aardappeltaart met spinazie en ricotta
Deze zoete aardappeltaart is een kruising tussen een taart en een quiche
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
1
uur
uur
Totaal:
1
uur
uur
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
400
gr
spinazie
250
gr
ricotta
4
eieren
300
gr
zoete aardappel
1
mespuntje
nootmuskaat
zout
naar smaak
5
gr
peterselie
vers
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Laat in een ruime pan de spinazie slinken op laag vuur onder af en toe roeren
Bekleed een springvorm met natgemaakt bakpapier
Doe de geslonken spinazie in de keukenmachine en voeg hier de ricotta, de eieren, het zout, en de nootmuskaat aan toe
Meng tot een glad geheel en giet in de springvorm
Schil de zoete aardappel, halveer in de lengte en snijd in zo dun mogelijke plakjes
Zet de plakjes rechtop in het spinaziemengsel
Plaats de taart in de voorverwarmde oven voor 60 minuten
Serveer met wat vers gehakte peterselie
Extra
De taart is voor twee personen net wat veel. Het restant kun je ook koud de volgende dag eten.