Het lekkerste baba ganoush recept: gril de aubergines op de bbq
Voorbereiding: 5 minmin
Bereiding: 1 uuruur
Totaal: 1 uuruur5 minmin
Dit heb je nodig
3aubergine
1elcitroensap
1elextra vergine olijfolie
1teenknoflook
1tltahin
1tlkomijnpoeder
1/4tlgerookte paprikapoeder+ extra voor garnering
zeezoutnaar smaak
3takjeskoriandervoor garnering
Zo maak je het
steek de bbq aan
was de aubergines en prik ze in op een paar plekken
rooster ze op de bbq totdat ze superzacht zijn (heb je een kamado BBQ, houd dan een temperatuur van 160 graden aan)
snijd intussen de koriander grof en haal de knoflook door een knoflookpers
laat de aubergines 10 min in een afgesloten bakje doorstomen
laat de aubergines even afkoelen en snijd de schil open
schep het vruchtvlees uit de schil en laat dit even uitlekken
pureer het vruchtvlees grof en voeg het citroensap en de extra vergine olijfolie toe (tip: je kunt ook nog 2 el Griekse yoghurt toevoegen)
laat de puree afkoelen in de koelkast en voeg daarna pas de kruiden toe, dit mag ook de volgende dag zijn: voeg de knoflook (tip, rook de knoflook ook op de bbq), de tahin, het komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, en zeezout naar smaak toe
proef de baba ganoush, is hij goed op smaak?
schep de aubergine salade in een leuk schaaltje en doe er een beetje vers gesneden koriander en gerookt paprikapoeder op
Extra
serveer de baba ganoush met bleekselderij, paprikareepjes, wortel en sneetjes volkoren- of zuurdesembrood