Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatbeperkte pasta van courgette en gehakt
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
courgettes
1
teen
knoflook
2
el
olijfolie
extra vergine
1
limoen
peper en zout
naar smaak
1
ui
olie
om in te bakken
200
gr
gehakt
rund
400
gr
gehakte tomaten uit blik
10
blaadjes
Basilicum
vers
5
gr
Oregano
vers, ongeveer 1 takje
Zo maak je het
Draai slierten van de courgette en doe ze in een ruime kom
Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de olijfolie en het sap van de limoen toe aan de courgette
Voeg wat peper en zout toe naar smaak, schep door elkaar en laat marineren
Snipper de ui en fruit aan in een scheutje olie in een ruime pan
Voeg het gehakt toe, bak kort aan en voeg de gehakte tomaten uit blik toe
Hak de kruiden fijn, voeg toe aan de saus en breng aan de kook
Laat de saus indikken totdat er een mooie stevige saus ontstaat
Breng de saus op smaak met een beetje zout en flink wat peper
Giet de gemarineerde courgette af en verdeel over twee borden
Verdeel hier de saus over en maak af met nog wat gehakte verse kruiden