Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade niçoise | Naar origineel Frans recept
Vullende salade die als lunch gegeten kan worden maar ook als hoofdgerecht
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
300
gr
aardappelen
peper en zout
naar smaak
3
el
olijfolie
200
gr
sperziebonen
40
gr
rucola
50
gram
tonijn
op water 1 blikje
50
gr
zwarte olijven
1
rode ui
kleintje
1
el
wijnazijn
1
tl
grove Franse mosterd
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden, Zet water op het vuur voor de boontjes en kook de eieren half zacht
Was de aardappelen en snijd ze in lange partjes
Leg de partjes op de bakplaat en besprenkel met olijfolie peper en zout
Hussel door elkaar en plaats in de oven voor 25 minuten
Dop de sperziebonen en kook ze in 10 minuten beetgaar met een beetje zout in het water
Doe de rucola in een ruime kom
Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de rucula
Voeg de olijven toe
Snijd de rode ui in ringen en voeg ook toe
Voeg de aardappel en de sperziebonen (afgieten) toe zodra deze gaar zijn
Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de mosterd en peper en zout naar smaak
Voeg de dressing toe aan de salade en schep door elkaar
Verdeel de salade over twee borden
Pel de eieren en snijd doormidden
Serveer de salade met de eieren