Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Prei-tomatensoep met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes
Stevige maaltijdsoep met veel groente
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
prei
1
knoflook
4
el
olijfolie
400
gr
Pomodori tomaten in blik
1 blik
600
ml
bouillon
30
gr
pijnboompitten
100
ml
room
70
gr
Parmezaanse kaas
310
gr
cannellinibonen
1 blikje
grove peper
7
gr
peterselie
vers
Zo maak je het
Snijd de preien in ringen en de knoflook fijn.
Schenk de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de prei 3 minuten.
Voeg de tomaten en de bouillon toe en kook alles 10 minuten op laag vuur.
Bak intussen de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan.
Pureer de soep met een staafmixer en kook vervolgens nog een paar minuten op laag vuur.
Rasp intussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie.
Serveer de soep met peper naar smaak, een scheutje room, de pijnboompitten en de geraspte Parmezaanse kaas.