Met deze ontbijttaart heb je voor meerdere dagen je ontbijt klaarstaan
Voorbereiding: 20 minmin
Bereiding: 1 uuruur15 minmin
Totaal: 1 uuruur35 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
springvorm - 24 cm
bakpapier
keukenmachine of handmixer
Voor de bodem
320grhavermeel
40grkokosolie
1elkoekkruiden
40grwalnoten
50grdadels
Voor de vulling
1000grmagere kwark
200grroomkaaslight
4eieren
2elamandelmeel
1limoen
1/2tlvanillepoede
Zo maak je het
Warm de oven voor op 180 graden.
Ontpit de dadels en laat ze een half uurtje weken in een klein laagje water tot ze net onder staan.
Maak de kokosolie vloeibaar in de magnetron en bekleed de springvorm met een vel bakpapier. Deze klem je makkelijk tussen de bodem en de rand, de rest mag je weg knippen.
Doe de dadels met het laagje water in een goede blender of keukenmachine en zet hem aan.
Doe daar de kokosolie en de walnoten bij tot het een fijn prutje wordt. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn.
Voeg als laatste de havermeel en de koekkruiden toe en laat de keukenmachine draaien tot het deeg korrelig wordt.
Het deeg is goed als er kruimels ontstaan die niet uit elkaar vallen. Als het deeg nog te droog is, kun je nog een beetje water toevoegen.
Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en verdeel het goed met je handen of met een lepel. Druk het daarna goed aan.
Zet de springvorm vervolgens even in de koelkast als je verder gaat met de vulling.
Voor de vulling rasp je de schil van een limoen en deze pers je vervolgens uit.
Doe de kwark, roomkaas, eieren en limoensap in de keukenmachine en laat hem even goed draaien. Voeg dan langzaam de amandelmeel toe. Als laatste voeg je nog de vanillepoeder en de limoenrasp toe.
Doe de vulling in de springvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven voor 65 tot 75 minuten.
Dit verschilt per oven. Je kan zien dat de taart klaar is als de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen. Tot slot moet hij minimaal 4 uur in de koelkast staan om goed op te stijven. Je kunt de taart ongeveer 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Nu heb je dus voor 2 personen voor 4 dagen ontbijt klaar staan! Invriezen kan ook.