Een heerlijke vegetarische bowl: Koreaanse bibimbap
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 15 minmin
Totaal: 25 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
100grzilvervliesrijst
275grwortel
1/2courgette
100grshiitake
taugé
125grbosui
5radijsjes
300grkikkererwten
2elolie
2eieren
1klontjeroomboter
Voor de Koreaanse saus
1teenknoflook
1elsesamolie
1elnatuurazijn
1/2elsojasaus
1/2elhoning
1/2elwater
2tlharissa chilipasta
1tlsesamzaadjes
Zo maak je het
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking
Snijd de wortel en courgette in reepjes
Snijd de paddestoelen in stukjes, de bosui in ringen en de radijsjes in plakjes
laat de kikkererwten uitlekken
Pers de teen knoflook uit en en meng in een schaaltje met de ingrediënten voor de saus
Verwarm de olie in een pan en bak de wortel en courgette beetgaar, bak de shiitake ongeveer 5 minuten en de taugé +/- 2 minuten (bak de groenten een voor een als je ze apart wilt serveren in een bowl)
Bak ondertussen in een kleine pan 2 spiegeleieren met een klontje roomboter
doe de gekookte rijst in 2 kommen
verdeel de gebakken groente, de kikkererwten, de taugé, bosui en radijs over de rijst en leg het eitje in het midden
strooi er wat sesamzaadjes overheen en serveer met de Koreaanse saus