Koreaanse bibimbap | vegetarisch

Een heerlijke vegetarische bowl: Koreaanse bibimbap
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Totaal: 25 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 275 gr wortel
  • 1/2 courgette
  • 100 gr shiitake
  • taugé
  • 125 gr bosui
  • 5 radijsjes
  • 300 gr kikkererwten
  • 2 el olie
  • 2 eieren
  • 1 klontje roomboter

Voor de Koreaanse saus

  • 1 teen knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 1 el natuurazijn
  • 1/2 el sojasaus
  • 1/2 el honing
  • 1/2 el water
  • 2 tl harissa chilipasta
  • 1 tl sesamzaadjes

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking
  • Snijd de wortel en courgette in reepjes
  • Snijd de paddestoelen in stukjes, de bosui in ringen en de radijsjes in plakjes
  • laat de kikkererwten uitlekken
  • Pers de teen knoflook uit en en meng in een schaaltje met de ingrediënten voor de saus
  • Verwarm de olie in een pan en bak de wortel en courgette beetgaar, bak de shiitake ongeveer 5 minuten en de taugé +/- 2 minuten (bak de groenten een voor een als je ze apart wilt serveren in een bowl)
  • Bak ondertussen in een kleine pan 2 spiegeleieren met een klontje roomboter
  • doe de gekookte rijst in 2 kommen
  • verdeel de gebakken groente, de kikkererwten, de taugé, bosui en radijs over de rijst en leg het eitje in het midden
  • strooi er wat sesamzaadjes overheen en serveer met de Koreaanse saus