Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische stoofpot van wintergroenten
Heerlijke vegetarische stoofpot met verse groenten en heerlijke kruiden
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
500
gr
Flespompoen
400
gr
Knolselderij
300
gr
Pastinaak
250
gr
Kastanjechampignons
1
Ui
2
tenen
Knoflook
20
gr
Roomboter
2
el
Bloem
200
ml
Water
1/2
tl
Zout
1/2
tl
Peper
1
mespuntje
Gemalen anijszaad
1
mespuntje
Gemalen kruidnagel
1
mespunje
Gemalen komijnzaad
1
tl
Kaneel
1
takje
Verse tijm
voor garnering
Zo maak je het
Schil de flespompoen, de pastinaak en de knolselderij en snijd ze in grove stukken van maximaal 2x2cm
Snijd de champignons in dikke plakken
Pel de ui en snijd in ringen
Pel en hak de knoflooktenen fijn
Smelt de roomboter in een ruime pan en voeg alle hiervoorgenoemde ingrediënten toe
Plaatst de deksel op de pan en laat 12 minuten stoven op matig vuur. Schep regelmatig om
Voeg de kruiden bij elkaar in een bakje, voeg de bloem aan de kruiden toe en schep door elkaar
Breng 200 ml water aan de kook in de waterkoker
Voeg de bloem met kruiden toe als de groenten gaar zijn en schep door elkaar
Voeg het water toe en schep nogmaals door elkaar
Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen en serveer met de verse tijm