Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Volkoren croutons maken
Knapperige croutons van volkorenbrood zelf maken
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
4
sneetjes
Volkorenbrood
2
takjes
Rozemarijn
vers
1/2
tl
Knoflookpoeder
1/2
tl
Uienpoeder
4
el
Olijfolie
1/2
tl
Peper
1/2
tl
Zout
Zo maak je het
Snijd de kortsen van het brood en snijd de boterhammen vervolgens in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm
Doe ze in een ruime kom
Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak ze zo fijn mogelijk met een keukenmes
Doe de gehakte rozemarijn samen met de knoflook- en uienpoeder in de kom
Voeg de peper en zout toe en de olijfolie
Schep door elkaar zodat de kruiden en olie goed verdeeld zijn
Plaats een koekenpan op matig vuur en bak hierin de croutons goudbruin in ongeveer 10 minuten
Schep of hussel ze regelmatig door elkaar