Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoen salade met geitenkaas
Pompoen salade met geitenkaas en walnoten
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
35
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
800
gr
Pompoen
hokkaido
100
gr
Zachte geitenkaas
50
gr
Rucola
2
el
Pompoenpitten
350
gr
Kikkererwten
1
Rode ui
20
gr
Walnoten
2
el
Balsamico azijn
e
el
Olijfolie
extra vergine
1
tl
Mosterd
1
tl
Honing
1
mespuntje
Zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de pompoen en snijd hem doormidden
Schep met een lepel de zaden eruit
Snijd de pompoen in kleine stukken
Leg ze op een bakplaat en verdeel er en eetlepel olijfolie en balsamicoazijn over
Bestrooi met wat zout en hussel door elkaar
Plaatst in de oven voor 30 minuten (even omscheppen na 15 minuten)
Snipper ondertussen de rode ui en giet de kikkererwten af
Maak in een schaaltje een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, de mosterd en de honing
Meng totdat het een ooi geheel vormt
Laat de pompoen afkoelen als deze klaar
Doe de rucola in een saladeschaal of verdeel over twee borden
Verdeel de pompoen, rode uit, kikkererwten, walnoten, pompoenpitten en geitenkaas erover
Serveer met de dressing
Extra
Tip: rooster in een droge pan de pompoenpitten totdat ze goudbruin kleuren