Vegetarische carpaccio van rode biet

Heerlijke vegetarische variant van de bekende carpaccio
Voorbereiding: 10 min
Totaal: 10 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 2 rode bieten voorgekookt
  • 30 gr Rucola
  • 40 gr Geitenkaas
  • 1 Sinaasappel
  • 10 gr Pompoenpitten
  • 1 el Olijfolie
  • Peper en zout Naar smaak

Zo maak je het

  • Rooster de pompoenpitten in een droge pan op hoog vuur totdat ze goudbruin zijn
  • Doe de rucola in een kom en schenk er de olijfolie overheen, breng op smaak met peper en zout
  • Snijd dunne plakjes van de rode bieten met een mandoline of een mes en verdeel ze over twee platte borden
  • Verdeel de rucola erover
  • Schil de sinaasappel, snijd in kleine stukjes en verdeel samen met de geitenkaas en de pompoenpitten over de bietencarpaccio