Kabeljauw curry uit de oven

Een supersimpele, gezonde en lekkere curry uit de oven met kabeljauw
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Totaal: 40 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 2 el Currypasta Patax madras
  • 1 teen Knoflook
  • 15 gr gember vers
  • 400 gr Kokosmelk
  • 8 gr peterselie vers
  • 6 gr koriander vers
  • 400 gr Kabeljauwfilet
  • 180 gr tomaatjes
  • 200 gr Groene asperge
  • 6 blaadjes Citroenblad

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de verse gember en snijd fijn, pel de knoflook en snijd fijn
  • Doe de gember en knoflook in een schaal en meng met de currypasta en kokosmelk
  • Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken en leg in een ovenschaal
  • Snijd de kontjes van de asperges (alleen bij verse asperges nodig), snijd ze doormidden en leg in de ovenschaal
  • Leg ook de tomaatjes erbij
  • Giet het kokosmelkmengsel er overheen
  • Snijd de peterselie en koriander grof en voeg toe
  • Voeg ook de citroenblaadjes toe en plaats de curry 30 minuten in de oven, totdat de kabeljauw gaar is, de asperges knapperig en de tomaatjes zacht
  • Verwijder de citroenblaadjes en geniet van deze curry uit de oven!

Extra

Heb je grote asperges, snijd ze ook in de lengte doormidden