Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw curry uit de oven
Een supersimpele, gezonde en lekkere curry uit de oven met kabeljauw
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
el
Currypasta
Patax madras
1
teen
Knoflook
15
gr
gember
vers
400
gr
Kokosmelk
8
gr
peterselie
vers
6
gr
koriander
vers
400
gr
Kabeljauwfilet
180
gr
tomaatjes
200
gr
Groene asperge
6
blaadjes
Citroenblad
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil de verse gember en snijd fijn, pel de knoflook en snijd fijn
Doe de gember en knoflook in een schaal en meng met de currypasta en kokosmelk
Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken en leg in een ovenschaal
Snijd de kontjes van de asperges (alleen bij verse asperges nodig), snijd ze doormidden en leg in de ovenschaal
Leg ook de tomaatjes erbij
Giet het kokosmelkmengsel er overheen
Snijd de peterselie en koriander grof en voeg toe
Voeg ook de citroenblaadjes toe en plaats de curry 30 minuten in de oven, totdat de kabeljauw gaar is, de asperges knapperig en de tomaatjes zacht
Verwijder de citroenblaadjes en geniet van deze curry uit de oven!
Extra
Heb je grote asperges, snijd ze ook in de lengte doormidden