Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige champignonsoep met avocado en rozemarijn
Heerlijke romige champignonsoep met avocado
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
400
gr
Gemengde paddestoelen
1
Avocado
200
gr
Crème fraîche
800
ml
Kippenbouillon
wij hebben een pot van 'De kleinste soepfabriek' gebruikt. aangevuld met 400 ml water
1
Ui
1
takje
Rozemarijn
20
gr
Roomboter
3
tenen
Knoflook
1
tl
Kaneel
1
mespuntje
Nootmuskaat
1
mespuntje
Gemalen kruidnagel
Peper
naar smaak
Zo maak je het
Snipper de ui en fruit deze aan in de roomboter op laag vuur in een ruime pan
Snijd ondertussen de champignons grof
Bak deze 5 minuten mee
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
Snipper ondertussen de knoflook, ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn
Voeg de knoflook en rozemarijn toe en draai het vuur laag zodra het kookt
Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af
Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil
Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan de soep
Voeg ook de crème fraîche en de overige kruiden toe
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat peper