Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spicy pompoensoep met geitenkaas
Een snelle pompoensoep die lekker pittig en een beetje romig is van smaak
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
-3
Dit heb je nodig
1
Pompoen
750
ml
Water
2
Rode uien
1
klontje
Geitenboter
gewone roomboter kan ook
5
el
Gele currypasta
400
ml
Kokosmelk
Zachte geitenkaas
naar smaak
Zo maak je het
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel.
Snijd de pompoen in plakken en vervolgens in kleine blokjes.
Verwarm het water in een waterkoker en snipper ondertussen de uien.
Fruit de ui met de geitenboter, voeg de pompoen toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de currypasta en het hete water toe en breng de soep aan de kook, laat 10 minuten zachtjes koken.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Zet de pan terug op het vuur en roer de kokosmelk door de soep. Serveer de soep met de zachte geitenkaas.
Extra
Voeg ook wat gebakken pijnboompitten toe aan deze spicy pompoensoep