Pompoen, ik vind het een heerlijke groente. Het voordeel van pompoensoep maken, is dat je de pompoenĀ niet hoeft te schillen. En dat scheelt tijd en gekluns, waardoor je soepje lekker snel op tafel staat.Ā Ik heb de pompoenĀ gebruikt voor een heerlijke spicy pompoensoep en toen het recept bijna klaar was, kreeg ik het idee om er geitenkaas aan toe te voegen. Verrukkelijk!

Pompoenen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, gelukkig maar :-) al heb ik er in de herfst en winter het meeste zin in. Dat is ook goed, want het pompoenseizoen loopt van oktober tot en met december. Zodra de pompoenen op zijn, worden ze geĆÆmporteerd uit het buitenland. Ik geef de voorkeur aan seizoensgroente, maar door dit regenachtige weer kon ik het niet weerstaan om er toch eentje mee te nemen en er een lekker recept mee te verzinnen.

We maken deze pompoensoep spicy met currypasta. Gelukkig zijn er steeds meer fijne currypasta’s te koop zonder veel toevoegingen. Soms wordt er een klein beetje suiker toegevoegd, dat vind ik minder erg dan smaakversterkers, maar helemaal vrij van toevoegingen is nog beter. Uiteraard kun je ook je eigen currypasta maken. Daar ga ik nog eens een receptje voor bedenken! Maar voor een lekker snel soepje, kun je prima uit met een fijne currypasta uit een potje.

De pompoensoep krijgt een romig en oosters tintje door er kokosmelk aan toe te voegen. En de zachte geitenkaas, die maakt het helemaal af.

Spicy pompoensoep met geitenkaas

Een snelle pompoensoep die lekker pittig en een beetje romig is van smaak
10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Pompoen
  • 750 ml Water
  • 2 Rode uien
  • 1 klontje Geitenboter - gewone roomboter kan ook
  • 5 el Gele currypasta
  • 400 ml Kokosmelk
  • Zachte geitenkaas - naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel.
  • Snijd de pompoen in plakken en vervolgens in kleine blokjes.
  • Verwarm het water in een waterkoker en snipper ondertussen de uien.
  • Fruit de ui met de geitenboter, voeg de pompoen toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de currypasta en het hete water toe en breng de soep aan de kook, laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Zet de pan terug op het vuur en roer de kokosmelk door de soep. Serveer de soep met de zachte geitenkaas.

Tip

Voeg ook wat gebakken pijnboompitten toe aan deze spicy pompoensoep
Print dit recept
Recept: Soep
Porties: 2 -3
Door: Jennifer