Bonenspread op Libanees flatbread
Bonen saai? Nee hoor, wij maken er een lekkere bonenspread van voor op Libanees flatbread. Een heerlijke en voedzame lunch! We gebruiken linzen, witte bonen en kikkererwten, voegen extra vergine olijfolie, citroensap, knoflook, komijnpoeder en een snufje zout en peper toe en vermalen dit alles met een staafmixer tot een bonenspread. Zo gepiept en super voedzaam!
Ik besmeer Libanees flatbread met een royale laag bonenspread en voeg nog wat tomaatjes, komkommer en verse peterselie toe. De spread kun je in een afgesloten bakje prima een paar dagen in je koelkast bewaren en het is ook lekker op een toastje of als dip voorbij de bbq. En wil je het brood ook zelf maken? Dan is dit recept voor yoghurtbrood erg lekker!
Wat zo fijn is aan bonen? Bonen zijn een fantastische bron van eiwitten, cruciaal voor het herstel en de opbouw van spieren na een stevige workout. Ze zijn ook lekker lang houdbaar. Ideaal dus om op voorraad te hebben, zo kun je altijd een lekkere bonenspread maken, of een Mexicaanse bonensoep (een favoriet recept van ons dat ik regelmatig maak).
Ik heb tomaatjes en komkommer toegevoegd voor een brunch, maar wat partjes avocado en radijs of kiemgroente zijn er ook erg lekker bij.
Ook lekker, deze doperwtenspread met linzen en mais.
Bonenspread
Dit heb je nodig
- 115 g linzen - uitlekgewicht
- 115 g witte bonen
- 115 g kikkererwten
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie - extra vergine
- 1 el citroensap
- 1/2 tl komijnpoeder
- zout en peper - naar smaak
- 1 snackkomkommer
- 100 g cherrytomaatjes
- 4 Libanees flatbread
Zo maak je het
- Spoel de bonen af en laat ze uitlekken, doe ze vervolgens in een hoge maatbeker.
- Snijd de knoflook fijn en voeg, samen met de olijfolie, citroensap, komijnpoeder, peper en zout toe aan de bonen, meng met de staafmixer tot een gladde spread.
- Snijd de komkommer en de tomaatjes in plakjes, hak de peterselie fijn.
- Smeer het libanees flatbread in met een royale laag bonenspread en top af met komkommer, tomaat, verse peterselie en een snufje grove peper.