Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. We bedenken voedzame en snelle recepten sinds 2013. Het begon allemaal met de behoefte om onze simpele, gezonde recepten te delen. Wij, Jennifer en Sven, waren toen al een stel, maar nog lekker jong en we hadden alle tijd om te sporten. En wat eet je dan om je lekker en vitaal te voelen? We gingen op onderzoek uit en deelden onze bevindingen en recepten hier.

Onze website groeide met ons mee. Inmiddels hebben we twee vrolijke kinderen en ziet ons leven er drukker uit dan ooit. De vraag: wat eet je dan om je lekker en vitaal te voelen, bestaat nog steeds. Maar misschien nog wel belangrijker: hoe krijg je dat voor elkaar? 

Jennifer en Sven in de keuken

Gezond eten is niet moeilijk

Het is onze missie om jou te laten zien dat gezond eten niet moeilijk én vooral lekker is. We bedenken eenvoudige recepten met ingrediënten die je (meestal) gewoon in de supermarkt kunt kopen. De recepten zijn altijd makkelijk en de bereiding duurt niet te lang, zodat iedereen ze kan maken.

Onze recepten bevatten veel meer groente dan het bekende agv’tje en we bedenken alternatieven voor de standaard boterham als lunch. Vaak koken we vegetarisch, maar je vindt op onze website ook gerechten met vlees en vis. We maken het liefst gebruik van pure producten, die in het seizoen zijn en we koken zonder ‘pakjes en zakjes’. Ook zijn we zuinig met zout en gebruiken we natuurlijke producten zoals fruit om koekjes en snacks te zoeten. 

Wil je gezonder eten, zonder een dieet en zonder ellenlange ingrediëntenlijsten, dan ben je op de goede plek. 

Jennifer en Sven in de keuken met de kinderen

Wat we ook leuk vinden, is kinderen (en volwassenen) groenten laten eten die ze (nog) niet lusten. Zo is ons spruitjesrecept beroemd en hebben we veel leuke reacties ontvangen van vrouwen die hun man eindelijk aan de spruitjes kregen. Waar we ook heel blij van worden: te horen krijgen dat onze tomatensoep met ballen (uit ons kookboek) het lievelingsrecept is van diverse kinderen. 

Boeken van Voedzaam & Snel

In 2014 brachten we ons eerste boek uit: Het Groene Smoothie Boek. Bij diverse boekhandels door heel het land lieten we voorbijgangers zo’n groen monsterdrankje proeven. Het is een leuke manier om meer groente binnen te krijgen en dit vrolijke kleine boekje sloeg in als een bom. Het was de start van nog veel meer kookboeken. Benieuwd naar al onze boeken? Neem eens een kijkje op Bol, van bijna ieder boek is een inkijkexemplaar aanwezig:

De 50x boekenreeks 

50x lunchen zonder brood (eerder verschenen onder de titel ‘Voedzaam & Snel saladeboek’)
50x avondeten zonder vlees
50x meer lunchen zonder brood
50x lekker gezond & betaalbaar

Jennifer en Sven drinken een groene smoothie

Het Groene Smoothie Boek
Gezond leven doe je zo!
De 100 populairste recepten
Gezonde weekmenu’s

Gewoon Jennifer & Sven
We zijn maar gewoon Jennifer & Sven. Nuchter, altijd kritisch en niet gevoelig voor hypes. Jennifer kan een smakencombinatie bedenken en die in haar hoofd al ‘proeven’. Sven weet direct hoe hij dat gerecht smakelijk kan fotograferen. We werken graag samen, zijn naast gek op eten ook gek op muziek. Sven speelt piano en luistert naar de melodie, Jen danst en luistert naar de songteksten (en zingt stiekem keihard mee onder de douche). 

Jennifer en Sven in de keuken

Food Content Factory
Wat we nog meer doen, naast in de keuken staan en swingen op een elpee van de Beatles of Norah Jones? Met ons bedrijf Food Content Factory maken we content voor merken en bedrijven. Jennifer ontwikkelt recepten en schrijft teksten voor social media, magazines, nieuwsbrieven, websites en brochures. Sven is professioneel fotograaf en fotografeert onder andere kookboeken, chefs en modellen. Ook doet hij culinaire fotografieprojecten waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Je kunt zijn portfolio hier bekijken.

Volg je ons al?
Geniet van de recepten die we voor jou hebben bedacht, deel ze en laat ons vooral horen wat je ervan vond. Heb je vragen? Je mag ons altijd een mailtje sturen via info@voedzaamensnel.nl en we vinden het ook leuk als je ons volgt op social media.

Instagram
Facebook
YouTube
Pinterest

Samenwerken?

Ben je een merk of bedrijf en wil je met ons samenwerken? Leuk! Denk je dat we een goede match zijn, stuur dan een e-mail naar info@voedzaamensnel.nl

Jennifer en Sven in de keuken