Dit recept met spruitjes is lekker, zó lekker dat mensen die spruiten vies vinden dit spruitjes recept vast en zeker wel lekker vinden. Al zullen ze waarschijnlijk zeggen: ‘het is te doen’. We snijden de spruitjes doormidden, waardoor de smaak van de spekjes, kaas, champignons, ui en kruiden tot binnenin de spruitjes kan dringen. Er is geen vleugje bitter meer te traceren en een beetje crème fraiche maakt het geheel lekker romig en doet denken aan tartiflette, maar dan zonder aardappelen en met spruitjes! Dat spruitjes erg voedzaam zijn, hoeven we denk ik niet meer uit te leggen. Dit hoofdgerecht is voor twee personen, maar maak je er bijvoorbeeld vlees en salade bij, dan is dit gerecht voor drie tot vier personen.

Spruitjes uit de oven met kaas
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • Spruitjes - 750 gram
  • Ui - 1
  • Spekjes - 125 gram
  • Champignons - 100 gram
  • Knoflook - 1 teentje
  • Crème fraiche - 100 gram
  • Paprikapoeder
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Geraspte kaas - 75 - 100 gram
Zo maak je het
  1. Vul de waterkoker met water en zet aan
  2. Snij de kapjes van de spruitjes en snij de spruitjes doormidden
  3. Doe de spruitjes in een pan, giet het kokende water er overheen en laat 8 minuten koken, totdat de spruitjes beetgaar zijn
  4. Zet de oven aan op 175 graden
  5. Snipper terwijl de spruitjes koken de ui fijn, snij de knoflook klein en de champignons in blokjes
  6. Bak de ui, knoflook en spekjes drie minuten in een wok
  7. Wok de champignons nog even mee en giet de spruitjes af
  8. Bak ook de spruitjes even mee, strooi er flink wat paprikapoeder, een beetje nootmuskaat en peper naar smaak bij
  9. Vet een ovenschaal in en leg het spruitenmengsel in de schaal
  10. Roer de crème fraiche er doorheen
  11. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de schaal 15 minuten in de oven

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen