Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmburgers recept
Deze zalmburgers zijn een heerlijk alternatief voor de vleesburger
Voorbereiding:
35
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
50
min
min
Porties:
3
Dit heb je nodig
40
gr
Quinoa
1/2
Sjalotje
2
el
Olijfolie
40
gr
Boerenkool
300
gr
Zalmmoot
Peper en zout
naar smaak
2
tl
Mosterd
1
Ei
Zo maak je het
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
Snipper het sjalotje en fruit deze in de olijfolie
Voeg de boerenkool toe en bak deze 4-5 minuutjes. Doe het in een grote kom
Verdeel de zalm in twee stukken 1/3 en 2/3
Vermaal in een keukenmachine het 2/3 deel van de zalm tot een gladde pasta en voeg toe aan de kom
Hak het 1/3 deel zalm met een keukenmes in kleine stukjes en voeg ook toe
Voeg de quinoa, het zout en peper, de mosterd en het ei toe aan de kom
Meng het door elkaar met je handen en vorm op een snijplank drie zalmburgers van het beslag
Plaats de snijplak voor 30 minuten in de koelkast zodat de burgers opstijven
Bak de burgers 4 minuten per kant op matig vuur in een beetje olie
Extra
Serveer deze burger bij een lekkere salade of groentegerecht