Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige herfstmuffins met gegrilde stukjes
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
100
gr
Tivall gegrilde stukjes
150
gr
Broccoli
roosjes
100
gr
Havermout
100
ml
Melk
volle
2
eieren
20
gr
jonge kaas
geraspt
20
gr
Roomboter
2
tl
Bakpoeder
1
mespuntje
Peper
1
snufje
Zout
1/2
eetlepel
Kaneel
1
tl
Gemalen kruidnagel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vermaal de havermout in een keukenmachine (of gebruik havermoutmeel)
Doe het havermoutmeel in een ruime kom en voeg hier het zout, de peper, de kruiden, de melk, het bakpoeder en de twee eieren aan toe
Smelt de roomboter en voeg ook toe. Meng alles met een garde tot een glad beslag
Snijd de broccoli en de gegrilde stukjes in kleine stukjes, voeg toe aan het beslag en schep door elkaar
Vet een muffinvorm in of gebruik een siliconen muffinvorm en verdeel het beslag over vier muffinvormpjes
Druk het beslag goed aan, er mag een kop op zitten
Plaats de muffins in de oven voor 30 minuten, laat ze afkoelen op een rooster