Nasi goreng van bloemkool

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Totaal: 25 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 1 Bloemkool
  • 1/2 Prei
  • 1 Rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 3 Eieren
  • 150 gr Roze garnaaltjes
  • 65 gr TaugĂ©
  • 1 Ui
  • 1 tl Djinten komijnzaadpoeder
  • 1/2 tl Kurkuma
  • 1 tl Korianderpoeder

Zo maak je het

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en vermaal deze in de keukenmachine tot rijstformaat
  • Snijd de halve prei in de lengte in vieren en vervolgens in kleine blokjes
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn
  • Snijd de rode paprika in blokjes
  • Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de prei en paprika toe en bak dit 5 minuten
  • Verwarm ondertussen een klontje roomboter in een steelpan en doe de eieren erbij, blijf roeren zodat je scrambled eggs krijgt
  • Doe de taugĂ©, de garnaaltjes en de helft van de kruiden bij de groenten en bak deze een paar minuten mee
  • Haal de groenten uit de pan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur
  • Zet het vuur uit en roer de groenten, de scrambled eggs en de rest van de kruiden door de bloemkool