Sushi zonder rijst? Het kan met dit heerlijke recept.
Voorbereiding: 25 minmin
Totaal: 25 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
1Avocado
150grRauwe verse zalm
2tlCitroensap
2tldillegedroogd
Pepernaar smaak
Zoutnaar smaak
Wasabinaar smaak
4elSoyasaua
Zo maak je het
Beleg een snijplank met vershoudfolie
Snijd de avocado rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar af
Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil
Snijd heel dunne plakjes van de avocado en verdeel deze ter breedte van de zalm over de folie. De plakjes moeten elkaar overlappen zodat het een geheel vormt
Druppel het citroensap over de avocadoplakjes en wrijf het in met de bolle kant van een lepel. Je vormt hierdoor van de losse plakjes nog meer een geheel
Bestrooi de zalm met een beetje zout en peper en flink wat dille. Leg de zalm een stukje uit de kant op de avocado
Pak de verhoudfolie op aan de kant waar de zalm ligt en rol deze op. Zorg dat de folie niet meegenomen wordt in de sushi. Help een beetje met je vingers
Druk de avocado goed aan zodat er een stevige rol ontstaat
Laat de folie om de sushi zitten en snijd met een scherp mes door de folie heen plakken van ongeveer 2 cm breed
Verwijder de folie en serveer de sushi's met een druppeltje wasabi en een bakje soyasaus