Wilde Alaska zalm snacks met tapenade | Voor de visliefhebbers!
Voorbereiding: 30 minmin
Bereiding: 15 minmin
Totaal: 45 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
Voor de zalmballetjes
500grwilde zalmfiletvan Queens
1Rode ui
2tenenKnoflook
3takjesdillevers
4elHavermout
1/2tlZeezout
1snufjePeper
Voor de tapenade
40grPijnboompitten
30grKappertjes
1/2limoenvoor het sap
1teenKnoflook
2elOlijfolieextra vergine
1snufjePeper
Zo maak je het
Laat de zalmfilets ontdooien
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vermaal de zalmfilets in een keukenmachine tot gehakt en schep het in een kom
Pel de knoflook, snijd de ui in vieren en doe deze samen met de dille, de havermout, het zeezout en peper in de keukenmachine en vermaal alles tot kleine stukjes, schep dit door het zalmgehakt en meng alles goed
Draai kleine balletjes van het mengsel en leg deze op een bakplaat met bakpapier
Laat de balletjes in 15 minuten gaar worden in de oven
Vermaal ondertussen de ingrediënten voor de tapenade tot tapenade in de keukenmachine
Serveer de balletjes met de tapenade - maar ook zonder de tapenade zijn ze al super lekker!