Snijd de bieten in hele dunne plakjes met een keukenmachine of een mandoline en dep ze af met keukenpapier
Verdeel een eetlepel olijfolie over een bakplaat en leg de bietenplakjes naast elkaar op de bakplaat (je hebt geen bakpapier nodig)
Verdeel een 1/2 eetlepel olijfolie over de bietenplakjes en verdeel dit gelijkmatig met bijvoorbeeld een kwast
Bak de bietenplakjes 20 minuten, ze moeten al een beetje gaan krullen
Draai de bietenchips om en bak ze in nog eens 15 - 20 minuten knapperig
Laat de chips even afkoelen op een blaadje keukenpapier, ze worden nu nog knapperiger
Extra
Je kunt de chips ongeveer twee dagen afgekoeld bewaren in een afgesloten bakje, maar liever eet je ze gelijk op, dan zijn ze het lekkerst. Wij hebben de chipjes in twee keer afgebakken, omdat het niet allemaal op de bakplaat paste, per lading hebben we 1,5 eetlepel olijfolie en 1/4 theelepel zeezout gebruikt.