Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige salade met courgette en mais
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
stronk
Witlof
1
Gele paprika
2
stengels
Bleekselderij
1/2
Courgette
1/2
Rode ui
250
gr
Mais
30
gr
Rucola
20
gr
Pijnboompitten
2
takjes
Koriander
vers
2
el
Olijfolie
1
el
Appelazijn
1/3
tl
Peper
1/2
tl
Zeezout
Zo maak je het
Snijd de witlof doormidden, snijd de harde kern eruit en snijd hem in reepjes
Snijd de gele paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes
Snijd de uiteinden van de stengels bleekselderij en snijd ze in plakjes
Snijd de courgette in kleine stukjes
Snipper de rode ui en laat de mais uitlekken
Bak de pijnboompitten in een droge pan bruin onder regelmatig omscheppen
Snijd de koriander fijn en meng dit met de olijfolie, appelazijn, de peper en het zout tot een dressing
Meng de gesneden groenten met de rucola, de mais, de pijnboompitten en de dressing