Deze knapperige salade bestaat uit een mooi rijtje rauwe groenten, knapperige rucola en geroosterde pijnboompitjes. Rauwe groenten zijn niet alleen knapperig, ze bevatten ook een goede portie vitamines en mineralen. Ik vind de klein gesneden groenten extra lekker smaken met een lichtzoete dressing van biologische appelazijn, extra vergine olijfolie, peper en zeezout. Ook heb ik een beetje verse koriander gebruikt, maar dat kun je ook weglaten als je dat niet in huis hebt of vervangen door verse peterselie.

Regelmatig lunchen met verschillende soorten zelf gemaakte salades. Ze dragen bij aan een gezond voedingspatroon. Ik heb in deze salade ook een klein blikje mais gedaan. Ik vind mais heerlijk. Een maiskolf van de bbq met een beetje roomboter en chilipeper, yummie! De maisplanten staan dit jaar al in de tuin, maar het duurt nog wel even voordat de maiskolven eraan groeien. Daarom doen we het nu nog even met maiskolven uit de winkel en mais uit blik. Let erop dat je een blikje koopt waar geen suiker aan is toegevoegd. Suiker toevoegen is totaal overbodig, want mais smaakt al hartstikke zoet van zichzelf. Mais bevat veel van de mineralen kalium en fosfor, maar ook natrium, calcium, ijzer en de vitamines A, B1, B2, B6 en C zijn in mais aanwezig. Een heerlijke toevoeging aan deze knapperige salade!

Knapperige salade met courgette en mais

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 stronk Witlof
  • 1 Gele paprika
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 1/2 Courgette
  • 1/2 Rode ui
  • 250 gr Mais
  • 30 gr Rucola
  • 20 gr Pijnboompitten
  • 2 takjes Koriander - vers
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Appelazijn
  • 1/3 tl Peper
  • 1/2 tl Zeezout

Zo maak je het

  • Snijd de witlof doormidden, snijd de harde kern eruit en snijd hem in reepjes
  • Snijd de gele paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes
  • Snijd de uiteinden van de stengels bleekselderij en snijd ze in plakjes
  • Snijd de courgette in kleine stukjes
  • Snipper de rode ui en laat de mais uitlekken
  • Bak de pijnboompitten in een droge pan bruin onder regelmatig omscheppen
  • Snijd de koriander fijn en meng dit met de olijfolie, appelazijn, de peper en het zout tot een dressing
  • Meng de gesneden groenten met de rucola, de mais, de pijnboompitten en de dressing
Print dit recept
Recept: Bijgerecht, lunch, Salde
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer