Optimel shopperWe zijn er maar druk mee; het schrijven van ons tweede boek. Als we op een ochtend weer druk aan het typen zijn achter onze pc, gaat de bel. Het is een pakketje! Regelmatig ontvangen we pakketjes met daarin allerlei producten en spulletjes om uit te proberen en te proeven. Dit keer is het een pakketje van Optimel met zes leuke shoppers, twee mooie glazen en de vraag of de we de nieuwe Optimel Puur willen uitproberen.

Heerlijk, deze aanleiding om de computer even te laten voor wat hij is en een middag te ontspannen. Het zonnetje lacht ons toe, kom toch naar buiten! We besluiten samen een lange wandeling te maken en we nemen de shopper met daarin Optimel Puur mee zodat we de nieuwe yoghurtdrank kunnen testen. Over hoe het smaakt en wat we er van vinden lees je verderop meer.

Ontvang een leuke Optimel Puur Shopper! Of geef hem wegTasjes

Wil je ook zo’n leuke shopper ontvangen?

  1. Koop een pak Optimel Puur in de supermarkt
  2. Klik hier om naar de website van Optimel te gaan
  3. Op elk pak vind je een unieke code. Vul deze in op de website van Optimel
  4. Ontvang je shopper helemaal gratis!

Het is aan jou wat je er mee doet natuurlijk. Houd je hem lekker voor jezelf of geef je hem weg aan je beste vriend of vriendin.

voetenWat is het maken van een lekkere wandeling in mooi weer toch heerlijk! Het maakt ons hoofd even helemaal leeg. Net als sporten is dit een goede manier om even mentaal te ontspannen. We kunnen daarna weer hard aan de slag. We besluiten om aan het einde van de wandeling op de steiger naast ons huis de nieuwe Optimel te proberen.

Optimel-01Optimel Puur

Zodra een verpakking gezondheid uitstraalt, zetten we altijd onze kritische bril op. Is dit product echt zo fijn als de verpakking doet geloven? We nemen het etiket van de perzikvariant onder de loep. Op de ingrediëntenlijst staan: magere yoghurt, 5% vruchtensap (appel, 1% perzik), natuurlijk aroma.

Als we het drinken komen we er achter dat het inderdaad minder zoet is. Zuur is het zeker niet. De lichtzoete smaak komt van de 5% vruchtensap. Omdat 5% vruchtensap (waarvan 4% appelsap) niet een heel pak naar perzik kan laten smaken is er natuurlijk aroma toegevoegd. De 5% vruchtensap en de suikers uit yoghurt zorgen samen voor 4,1 gram suiker per 100 ml. Ter vergelijking; in halfvolle melk zit per 100 ml 4,8 gram suiker. Niet iets om je zorgen over te maken dus.

Het is goed dat fabrikanten gehoor geven aan de vraag naar pure producten met minder suiker. Optimel Puur is daar een goed voorbeeld van.

DrieluikWe hebben nog wel wat uitgezocht over de natuurlijke aroma’s. Aroma’s zijn stoffen met een intensieve smaak. Slechts een paar druppeltjes zijn voldoende om een heel zwembad ergens naar te laten smaken. Natuurlijke aroma’s mogen alleen verkregen worden door middel van een natuurlijk proces. Dit houdt in dat de geconcentreerde smaak alleen verkregen mag worden doormiddel van koken, stomen of fermentatie. Op deze manier is een zeer geconcentreerde perziksmaak verkregen. Als ze alleen perziksap zouden gebruiken om Optimel Puur naar perzik te laten smaken, is er veel meer van nodig. En meer perziksap betekent meer suiker. En dat willen we juist niet.

Conclusie

Optimel Puur is een prima product. Zeker als je zo snel mogelijk van het mooie weer wilt genieten. Onze voorkeur gaat echter altijd uit naar het zelf maken. Verse perziken in de blender met yoghurt en mixen maar. Zo heb je naast een heerlijke yoguhrtdrink ook een hele lading extra vitamines, mineralen en vezels. En een vieze blender ;-)

– Voor dit artikel krijgen we een vergoeding. Lees onze disclaimer –