Barbecuen, wie houdt er niet van? Gezellig met vrienden, familie en de buren koken in de buitenlucht onder het genot van een hapje en een drankje. Veel gezelligheid, een berg vlees of vis, een salade en een avondzonnetje. Meer heb je niet nodig om een BBQ tot een succes te maken.

Een maïskolf van de barbecue, het klink misschien een beetje vreemd maar de Bourgondische manier van eten zorgt ervoor dat het perfect past bij een heerlijke BBQ. Met een simpele maïskolf maak je de BBQ een stukje gezonder. En het ziet er nog geweldig uit ook.

Voor dit recept gebruiken we ongekookte rauwe maïskolven. Dit werkt perfect. Je kan ook voorgekookte maïskolf gebruiken, alleen zitten ze dan meestal verpakt in vocht waar suiker aan wordt toegevoegd en dat is absoluut overbodig. Gewone mais is heerlijk zoet van zichzelf.

We maken de maïskolven helemaal af door ze in te smeren met chili-roomboter, nadat je ze van de barbecue afhaalt. Je kan je maïskolf insmeren met roomboter en er chilipeper overheen strooien, maar je kan de roomboter en chilipeper ook van te voren mengen en in een leuk schaaltje serveren. Smelt de roomboter kort in de magnetron (of laat zacht worden in de zon, wel even afdekken met folie), prak een flinke hoeveelheid chilipeper door de roomboter heen en lepel de chili-roomboter in een klein schaaltje. Leg er een kwastje of een roombotermesje bij.
Gebruik je ongezouten roomboter, voeg dan ook een beetje zout toe aan je chili-roomboter. Smullen maar!

Gegrilde maïskolf van de BBQ | Gezond BBQ recept

5 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 4 maïskolven
  • 20 gr Roomboter
  • Chilipeper - naar smaak

Zo maak je het

  • Pel de bladeren van de maïskolven en spoel ze af onder stromend water 
  • Snijd ze eventueel in grove stukken
  • Gril de maïskolven rondom op een hete BBQ totdat ze lichtbruin kleuren (niet zo donker als op de foto) 
  • Besmeer ze na afloop met gesmolten roomboter en bestrooi ze met chilipeper 
Print dit recept
Recept: Barbecue, bbq
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Sven