Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Banana chocolate brownies - zonder toegevoegd suiker
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
35
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
8
Dit heb je nodig
200
gr
Amandelmeel
2 1/2
Banaan
3
Eieren
65
gr
Kokosolie
1
tl
Bakpoeder
1/2
tl
Zeezout
75
gr
Walnoten
75
gr
Pure chocolade
85%
25
gr
Cacaopoeder
Voor de topping
1/2
banaan
1/2
avocado
15
gram
cacaopoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Prak 2,5 banaan tot moes
Smelt de kokosolie, vet een bakblik ermee in en kluts de rest met de eieren
Giet dit bij de geprakte banaan en kluts het nog eens
Doe het amandelmeel, de bakpoeder, het zeezout en 25 gram cacaopoeder in een schaal
Hak de walnoten en de pure chocolade en doe dit in de schaal
Giet het banaan-eimengsel erbij en kneed er een nat deeg van
Schep het deeg in de ovenschaal, spreid het uit maar druk het niet te veel aan en bak de brownies in 35 minuten gaar in de oven
Pureer ondertussen de 1/2 baan, de 1/2 avocado en 15 gram cacaopoeder met een staafmixer of een keukenmachine en bewaar deze mousse in de koelkast
Laat de browniecake afkoelen, bestrijk hem met de mousse en snijd hem in kleine blokjes
Geniet ervan!