Havermoutmuffins met appel en kaneel | ontbijtmuffins

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Totaal: 40 min
Porties: 6

Dit heb je nodig

  • 125 gr Havermout
  • 1 Banaan
  • 3 Appels
  • 2 Eieren
  • 150 ml Melk
  • 2 tl Kaneel
  • 75 gr Rozijnen
  • 40 gr Amandelen
  • 40 gr Walnoten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en rozijnen samen met één appel (geschild en van klokhuis ontdaan) in een keukenmachine
  • Hak de noten grof, schil de andere twee appels en snijd ze in kleine partjes
  • Roer de noten en appelpartjes door het beslag en schep dit in 6 - 8 muffinvormpjes (het liefst een flexibele vorm, dan krijg je ze er makkelijk uit. Gebruik je stevige papieren vormpjes, dan kun je ze beter uit de vormpjes eten)
  • Plaats de havermoutmuffins voor 30 minuten in de oven
  • Laat de muffins even afstomen, haal ze uit de flexibele vorm door deze voorzichtig om te keren en serveer de ontbijtmuffins lauwwarm