Ontbijtinspiratie voor in het weekend: havermoutmuffins met appel en kaneel! Het is eigenlijk een soort havermoutpap, maar dan zonder de pap-ervaring. Ze zijn echt super lekker geworden, deze ontbijtmuffins!

Veel werk is het niet, we vermalen alle ingrediënten in een keukenmachine, behalve de noten en de appels. Die hakken en snijden we grof en roeren we door het beslag. De muffins gaan, het liefst in een felxibele vorm, 30 minuten in de oven. Het ruikt heerlijk en het resultaat is ook heerlijk: warme havermoutmuffins met af en toe een stukje noot en een warm stukje appel. Echt een aanrader voor als je eens iets anders wilt dan havermoutpap.

Deze havermoutmuffins zijn een voedzaam ontbijt. Ze bevatten naast de havermout, vitamines en mineralen, een goed portie fruit (1 banaan en 3 appels voor 2 personen), melk, eieren en kaneel. En noten; walnoten en amandelen: een bron van goede vetten, vitamines en mineralen. Ook voegen we rozijnen toe. Rozijnen zijn ideaal om een recept zoeter te maken, ze bevatten super veel mineralen en zijn daardoor een veel gezonder alternatief dan het gebruik van suiker. Uiteraard geven ook de banaan en appel in dit recept een lekkere smaak. Tevens producten met een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en vezels. Geweldig toch? Het is een ontbijt dat je van een goede portie energie en gezonde stofjes voorziet. Perfect voor als je op zondag nog lekker actief bent: een rondje fietsen, een strandwandeling, tuinieren, of wat dan ook. En ze zien er ook nog leuk uit, deze havermoutmuffins met appel en kaneel. Met dit recept kun je 6 – 8 muffins maken. Als ontbijt zijn twee á drie muffins per persoon voldoende. Je kunt ook een muffin eten als aanvulling op een klein glas groene smoothie, of als onderdeel van een ontbijttafel voor Pasen bijvoorbeeld!

Havermoutmuffins met appel en kaneel | ontbijtmuffins

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 125 gr Havermout
  • 1 Banaan
  • 3 Appels
  • 2 Eieren
  • 150 ml Melk
  • 2 tl Kaneel
  • 75 gr Rozijnen
  • 40 gr Amandelen
  • 40 gr Walnoten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en rozijnen samen met één appel (geschild en van klokhuis ontdaan) in een keukenmachine
  • Hak de noten grof, schil de andere twee appels en snijd ze in kleine partjes
  • Roer de noten en appelpartjes door het beslag en schep dit in 6 - 8 muffinvormpjes (het liefst een flexibele vorm, dan krijg je ze er makkelijk uit. Gebruik je stevige papieren vormpjes, dan kun je ze beter uit de vormpjes eten)
  • Plaats de havermoutmuffins voor 30 minuten in de oven
  • Laat de muffins even afstomen, haal ze uit de flexibele vorm door deze voorzichtig om te keren en serveer de ontbijtmuffins lauwwarm
Print dit recept
Recept: gezonde snack, Ontbijt, tussendoortje
Keuken: Nederlands
Porties: 6
Door: Jennifer