Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkool uit de oven
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
600
gr
Bloemkool
1
teen
Knoflook
4
takjes
tijm
vers
1
el
Olijfolie
250
gr
Mozzarella
Peper en zout
naar smaak
50
gr
Parmezaanse kaas
2
Rode puntpaprika
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vul de waterkoker en zet aan
Snijd de bloemkool in roosjes en was ze even
Giet het kokende water in een pan, voeg wat zout toe en blancheer de bloemkool 3 minuten
Snijd ondertussen de paprika in reepjes
Giet de bloemkool af en leg de roosjes in een ovenschaal
Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze tussen de bloemkoolroosjes, samen met de paprika reepjes
Pers de knoflook uit met een knoflookpers en meng met de blaadjes van 2 takjes tijm en een eetlepel olijfolie, giet dit over de bloemkool
Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit over de bloemkool
Voeg de rest van de tijm en wat peper toe
Plaats de ovenschaal 15-20 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is