Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf mayonaise maken | Mayonaise van olijfolie
Zelf je mayonaise maken is makkelijker dan je denkt
Voorbereiding:
10
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
8
Dit heb je nodig
2
Eieren
vers, niet ouder dan drie dagen
200
ml
Olijfolie
1
tl
Mosterd
pittige
Zout en peper
naar smaak
1/2
Citroen
Zo maak je het
Split de eieren en doe het eigeel in de keukenmachine
Doe de Mosterd erbij en meng het tot een egaal geheel
Schenk langzaam de olijfolie erbij terwijl de keukenmachine draait
Controleer tussendoor of het de gewenste dikte heeft
Zodra de dikte goed is voeg je het zout en peper toe en het sap van een halve citroen
Nog even kort mengen
Serveer direct en bewaar de mayonaise niet langer dan drie dagen in een afgesloten potje in de koelkast