Gezonde risotto van quinoa met paddenstoelen en doperwten
Geen risotto van rijst maar van quinoa. Verrassend lekker dit recept!
Voorbereiding: 15 minmin
Bereiding: 10 minmin
Totaal: 35 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
150grQuinoa mix
250mlwater
1tlBouillonpoeder
100grKastanje champignons
100grOesterzwammen
100grDoperwten diepvries
30grParmezaanse kaas
1teenKnoflook
1knontjeRoomboter
Pepernaar smaak
Zoutnaar smaak
Zo maak je het
Spoel de quinoa goed af met water
Vul de waterkoker en zet hem aan
Pak een pan voor de quinoa en een pan voor de doperwten
Leg de quinoa in de ene pan, schep de bouillonpoeder erbij en giet 250 ml van het hete water er overheen
Giet voldoende heet water bij de doperwten en laat de erwten en de quinoa 8 minuten koken
De quinoa moet het water helemaal hebben opgenomen, proef de quinoa, is het te hard voeg dan nog wat water toe en laat het koken totdat het water is opgenomen
Snijd ondertussen de champignons en de oesterzwammen in reepjes en snijd de knoflook fijn
Bak de knoflook kort aan met een beetje roomboter en voeg de champignons en oesterzwammen toe, bak 3 minuten op laag vuur
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas
Giet de erwten af en voeg ze samen met de quinoa toe aan de champignons en oesterzwammen
Roer de Parmezaanse kaas er doorheen totdat je de kaas is gesmolten en voeg naar smaak wat peper en zout toe