Risotto van quinoa! Ik ben een ongelofelijke fan van risotto, de heerlijk smeuïge rijst met de romige smaak van Parmezaanse kaas en paddenstoelen … Maar risotto heeft voor mij ook een nadeel: ik krijg er een opgeblazen gevoel van.

Ik geniet volop als ik het eet, maar na afloop voel ik me minder lekker. Ik vond het maar eens tijd worden om een alternatief te bedenken op de standaard risotto. Daarom heb ik de risotto-rijst vervangen door quinoa. Toegegeven, deze risotto van quinoa is niet zo zalig romig als echte risotto, maar het is wel een heerlijke maaltijd die ook nog eens gezond is én ik voel me ook na afloop kiplekker. Voor mij voor herhaling vatbaar. De witte wijn (een standaard ingrediënt voor normale risotto) hebben we natuurlijk ook weggelaten in dit gezonde risotto van quinoa recept!

Quinoa spreek je uit als kienwah. Deze risotto van quinoa bevat in tegenstelling tot risotto met rijst geen gluten. Deze gezonde risotto van quinoa is daardoor een goed alternatief voor mensen met een gluten-intolerantie. We hebben rijst en quinoa al eens eerder goed met elkaar vergeleken in dit super snelle quinoa recept. Daar kan je zien dat quinoa veel meer vitamines, mineralen, eiwitten en vezels bevat dan rijst. Kortom: risotto van quinoa, dat is zo gek nog niet!

Gezonde risotto van quinoa met paddenstoelen en doperwten

Geen risotto van rijst maar van quinoa. Verrassend lekker dit recept!
15 min
10 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr Quinoa mix
  • 250 ml water
  • 1 tl Bouillonpoeder
  • 100 gr Kastanje champignons
  • 100 gr Oesterzwammen
  • 100 gr Doperwten - diepvries
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 teen Knoflook
  • 1 knontje Roomboter
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Spoel de quinoa goed af met water
  • Vul de waterkoker en zet hem aan
  • Pak een pan voor de quinoa en een pan voor de doperwten
  • Leg de quinoa in de ene pan, schep de bouillonpoeder erbij en giet 250 ml van het hete water er overheen
  • Giet voldoende heet water bij de doperwten en laat de erwten en de quinoa 8 minuten koken
  • De quinoa moet het water helemaal hebben opgenomen, proef de quinoa, is het te hard voeg dan nog wat water toe en laat het koken totdat het water is opgenomen
  • Snijd ondertussen de champignons en de oesterzwammen in reepjes en snijd de knoflook fijn
  • Bak de knoflook kort aan met een beetje roomboter en voeg de champignons en oesterzwammen toe, bak 3 minuten op laag vuur
  • Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas
  • Giet de erwten af en voeg ze samen met de quinoa toe aan de champignons en oesterzwammen
  • Roer de Parmezaanse kaas er doorheen totdat je de kaas is gesmolten en voeg naar smaak wat peper en zout toe
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer