Boordevol energie, gemaakt van dadels, noten en vijgen
Voorbereiding: 20 minmin
Totaal: 20 minmin
Porties: 13
Dit heb je nodig
200grDadelverse dadels
150grGedroogde vijgen
50grAmandelenongezouten
80grWalnotenongezouten
Zo maak je het
Vermaal de walnoten en amandelen in kleine stukjes met een keukenmachine
Ontpit de dadels en verwijder de steeltjes van de vijgen, vermaal ze in de keukenmachine totdat er een plakkerige bal ontstaat
Kneed de nootstukjes door de plakkerige bal heen totdat alles gelijkmatig verdeeld is
Leg een blaadje bakpapier in een cakeblik, leg het mengsel erin, vouw de randen bakpapier naar binnen en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem, druk goed aan
Haal de plak met het bakpapier uit het cakeblik en snijd met een mes in repen
Leg de repen in een afsluitbaar bakje en laat even uitharden in de koelkast
Je kan de repen 2 weken bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje (of misschien wel langer, maar dan zijn ze vast al opgegeten!)