Een koninklijk lekkere en gezonde avocadosoep. Recept afkomstig uit: 'Vorstelijk tafelen in Nederland'
Bereiding: 25 minmin
Totaal: 25 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
2Avocado's
2Uien
Bouillonpoeder
600mlWater
100mlMelkvolle
1klontjeRoomboter
1Citroen
2Eierdooiers
Pepernaar smaak
Zoutnaar smaak
Zo maak je het
Vul de waterkoker met 300 ml water en zet hem aan
Snipper de uien en fruit de uitjes op laag vuur met een klontje roomboter totdat ze glazig worden (ongeveer 10 minuten)
Schenk het hete water bij de ui en voeg bouillonpoeder voor 600 ml water toe, breng aan de kook en zet het vuur dan uit
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en leg het vruchtvlees in een blender
Schenk 300 ml koud water en 100 ml melk in de blender en mix het tot een glad geheel
Giet het avocadosap in de pan en verwarm het al roerend voor ongeveer 10 minuten, maar laat het niet koken
Snij intussen de citroen doormidden en knijp een helft uit boven een schaaltje, verwijder de pitjes, de andere helft van de citroen snijd je in plakjes
Breek de eieren doormidden boven een ander schaaltje, giet de eierdooiers over in de schil zodat je alleen de dooiers overhoudt, leg ze in het schaaltje met de citroensap en gooi het eiwit weg
Voeg een lepel van de soep toe aan de citroensap en eierdooiers, kluts alles goed en giet het dan bij de soep
Roer de soep nog even goed door, proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe
Laat de soep alweer niet koken, hij is klaar als hij warm genoeg is
Serveer de soep met de plakjes citroen (dit is meer voor de sier geloof ik, wij hebben ze niet opgegeten)