Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgetterolletjes gevuld met groentegehakt
Voorbereiding:
25
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
2
Artisjokken
1
teen
Knoflook
10
gr
Peterselie
vers
30
gr
Walnoten
ongezouten
1
Citroen
1
mespuntje
Zout
Peper
1
Courgette
5
el
Olijfolie
Zo maak je het
Zet de keukenmachine klaar
Snij het hart uit de artisjokken (verwijder de steel, snij de buitenste bladeren weg)
Pel de knoflook
Weeg de walnoten en de perterselie af
Voeg alles toe aan de keukenmachine, snij de citroen in tweeën en knijp het sap eruit, voeg ook toe
Meng alles tot een mooi gehakt. Breng op smaak met peper en zout
Was de courgette en snij er met een kaasschaaf dunne plakjes van
Zet een grilpan op het vuur met wat olijfolie en gril hierin de courgette om en om totdat je bruine streepjes ziet
Laat de plakken afkoelen op een snijplak
Verdeel het groentegehakt over de courgette (laat aan een kant een rand van twee centimeter vrij voor het dichtplakken) en rol ze op
Serveer met wat verse peterselie