Courgetterolletjes die we vullen met gehakt van artisjok, walnoten en kruiden. Voor dit recept hebben we ons laten inspireren door een foto op Pinterest en er vervolgens onze eigen versie van gemaakt.

We moeten eerlijk toegeven het is geen knaller maar wel erg leuk om een keer te proberen. De smaken zijn wel erg lekker en gezond is het absoluut. Het gehakt maken we van rauwe artisjok met walnoten en kruiden. Artisjok hebben we niet eerder gebruikt, dus des te leuker. Artisjok is rijk aan vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C, daarnaast bevat het de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink. Dat is niet mis hoor ;-) De artisjok is de knop van een distel. Voordat de bloem zich gaat vormen wordt hij gebruikt voor consumptie. Voor het groentegehakt gebruiken we ook knoflook, citroensap, walnoten en peterselie. Allemaal vitaminerijke en mineraalrijke producten. Vervolgens wikkelen we het gehakt in gegrilde plakjes courgette. Dit recept is vegetarisch. Wij zijn van mening dat het niet nodig is om iedere dag vlees te eten. Twee tot drie keer in de week een vegetarische maaltijd past goed in een gezond en verantwoord voedingspatroon. Daarnaast bevatten vegetarische gerechten over hel algemeen veel extra voedingsstoffen door het gebruik van een meestal grotere hoeveelheid groenten. Net zoals in dit recept.

Courgetterolletjes gevuld met groentegehakt

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Artisjokken
  • 1 teen Knoflook
  • 10 gr Peterselie - vers
  • 30 gr Walnoten - ongezouten
  • 1 Citroen
  • 1 mespuntje Zout
  • Peper
  • 1 Courgette
  • 5 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Zet de keukenmachine klaar
  • Snij het hart uit de artisjokken (verwijder de steel, snij de buitenste bladeren weg)
  • Pel de knoflook
  • Weeg de walnoten en de perterselie af
  • Voeg alles toe aan de keukenmachine, snij de citroen in tweeën en knijp het sap eruit, voeg ook toe
  • Meng alles tot een mooi gehakt. Breng op smaak met peper en zout
  • Was de courgette en snij er met een kaasschaaf dunne plakjes van
  • Zet een grilpan op het vuur met wat olijfolie en gril hierin de courgette om en om totdat je bruine streepjes ziet
  • Laat de plakken afkoelen op een snijplak
  • Verdeel het groentegehakt over de courgette (laat aan een kant een rand van twee centimeter vrij voor het dichtplakken) en rol ze op
  • Serveer met wat verse peterselie
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven